header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Warming up

Een goede warming-up is zowel bij training als bij wedstrijden belangrijk!

Een warming-up helpt blessureleed te voorkomen. Een warming-up zorgt er niet alleen voor dat je lichamelijk bent voorbereid, maar ook mentaal. Een wedstrijd starten zonder goede warming-up zal direct zichtbaar zijn tijdens de eerste minuten van de wedstrijd. En je tegenstander … tja, dit profiteert hiervan indien je geen goede warming-up hebt doorlopen.

Hoe je deze warming-up vorm geeft, kan op vele manieren. Uiteraard zijn er verschillende warmloopoefeningen. Op de website van de KNHB is veel over de warming-up te lezen en worden verschillende oefeningen gedeeld. En wist je dat er een handige Warming-Up App beschikbaar bestaat?

Je kan deze ook combineren met hockeyoefeningen. Twee vliegen in één klap. Denk bijvoorbeeld aan de bekende vierhoek aan de kop van de cirkel. In de vierhoek wordt de bal snel rondgespeeld en afgemaakt op de goal. Spelers plaatsen een bal in de forehand van de volgende speler, lopen de bal achterna en staan klaar om net als de voorganger de bal te ontvangen. En de keeper? Ook die komt aan zijn/haar trekken.

Varieer in oefeningen, maak het leuk, leer ervan, en bereidt je mentaal goed voor. Voor het spelen van een topwedstrijd is een goede warming-up essentieel!