header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Trimhockey

 • Zou je best willen beginnen met hockeyen, maar is het er gewoon nog niet van gekomen?
 • Heb je vroeger gehockeyd en wil je het weer eens gaan proberen?
 • Ga jij ook elke zaterdag naar je kinderen kijken en zou je zelf ook wel eens een balletje willen slaan?
 • Heb je zin om te hockeyen, maar wil je niet de verplichting hebben iedere zondag te spelen?
 • Lijkt het je leuk om wat meer aan beweging te doen?
 • Vind je het gezellig om met een aantal andere enthousiastelingen op woensdagavond sportief bezig te zijn?
 • Wil je andere mensen op sportieve wijze leren kennen? 
Indien je één of meerdere vragen met "Ja" kan beantwoorden, dan is trimhockey zeker iets voor jou.

Trimhockey is een goede manier om de sport te leren kennen of om het hockeyen weer op te pakken zonder gebonden te zijn aan een vast team.

Zeer geschikt voor ouders en (ex)hockeyers die naast studie, gezin of drukke baan gewoon nog even een balletje willen slaan zonder verplichtingen.

Ook beginners kunnen bij trimhockey terecht om de basistechnieken te leren onder begeleiding van een trainer. 

Trimhockey is een aantal jaren geleden spontaan ontstaan omdat meerdere mensen het leuk vonden om te hockeyen, maar dat niet zo nodig in wedstrijdverband wilden doen.

Onze Trimmersgroep is samengesteld uit een gevarieerd gezelschap. Van 25+ tot 60+, met en zonder hockeyervaring, heren en dames … iedereen is welkom.

We trainen bijna het hele jaar door. Wanneer je niet kan komen trainen hoef je niet af te bellen. Je komt gewoon als je tijd en zin hebt.

Af en toe spelen we een wedstrijd tegen een ander trimhockeyteam van andere verenigingen of tegen de veteranenteams van CMHC.

Deze wedstrijden zijn meestal op woensdagavond en altijd facultatief. Jaarlijks proberen we deel te nemen aan een Trimmerstoernooi – sportief bezig zijn en gezelligheid, daar draait het om.

Training - iedere woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur

 • We trainen onder begeleiding van een vaste trainer en beginnen altijd met een warming-up.
 • Vervolgens gaan we wat hockeyoefeningen doen. Ieder op zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. Belangrijk is dat iedereen het naar zijn zin heeft en op zijn eigen manier goed bezig is.
 • Tijdens de training wordt aandacht besteed aan technieken en tactieken. Ook leerzaam en handig als je zelf als coach of trainer een jeugdteam begeleid.
 • Halverwege de training spelen we een partijtje. Afhankelijk van het aantal mensen dat er op die avond is spelen we op een heel of op een half veld, met of zonder aangepaste regels.
 • En op de eerste woensdag van de maand sluiten we de training af met een derde helft. Een gezellige borrel hoort er nu eenmaal bij.
Kleding en uitrusting
Tijdens het Trimhockey draag je gemakkelijk zittende sportkleding en stevige schoenen met stroeve zolen (bij voorkeur kunstgras schoenen). Verder is het dragen van scheenbeschermers en een bitje verplicht.

Meer informatie
Indien het je leuk lijkt om een keer mee te trainen kom dan gewoon langs op een woensdagavond om 20.30 uur. Een stick en scheenbeschermers zijn wel handig, maar eventueel kun je die lenen. En ben je nog niet overtuigd, doe je gewoon een paar keer mee om te ervaren. Officiële aanmeldingen gaan via deze website. Heb je nog vragen neem dan contact op via [email protected].

Gewoon een keer doen.
We zien je graag op woensdagavond.